Hitachi DF-F800-RKAKS (+Y1KAS) as JBOD

Dmitro Melnik

New Member
Dec 27, 2018
2
0
1
Hello there,

I would like to use the following setup: Hitachi DF-F800-RKAKS with Enclosure Control Unit model: Y1KAS (p/n 3282443-A) connected to a Windows 2012 server (HP DL360e Gen 8) with SAS9207-8e (IT mode) using a K1BS cable (p/n 3276137-A) and I don’t get any progress. During the post process I’m stuck at “Devices are spinning up” and that’s as far as the lab goes.
20181227_164417.jpg 20181227_164442.jpg 20181227_164511.jpg 20181227_164535.jpg 20181227_164539.jpg

I need to use the enclosure as JBOD, what am I doing wrong? I have tried using a different HBA SAS9205-4i4e, I have tried using different brand SAS cables, I have tried both ports in the enclosure - IN and OUT and no progress.
 

Dmitro Melnik

New Member
Dec 27, 2018
2
0
1
Someone else had same issue, never got answered, https://forums.servethehome.com/index.php?threads/hitachi-df-f800-rkak-ams-2000-enclosures.6501/
What happens if you start with the unit empty? Add drives one at a time?
What happens if you boot and then hot plug the unit in? Does it spin up and get seen or not?
Pretty much nothing changes, if i plugin one disk only, it still stays on "Devices are in process of spinning up" and i have tried waiting a couple of days without result. If i hot plug the unit in, the OS doesn't see any drives. Even HDD Sentinel doesn't recognizes any drives attached, but the OS starts to behave funny, for example Windows can't shut down. It will stay on "Shutting down" forever with the enclosure plugged in.