Monero XMR Mining on 64 core AMD EPYC

Discussion in 'Cryptocurrency Mining and Markets' started by MiniKnight, Aug 10, 2019.

  1. LuckyX2

    LuckyX2 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Patrick, I think I found why it still says small pages for you in your test. The flag is
    "--largePages", capital P. Easy to miss that. Hope that helps improve your result if you find the time to re-run.
     
    #21
  2. jims2321

    jims2321 Active Member

    Joined:
    Jul 7, 2013
    Messages:
    180
    Likes Received:
    42
    I have been running xmrig 3.0.0 on my Dell R815 for a 3 days mining cn/r algorithm with no issues. I have also started it up running rx/loki this morning to see if I run into the issue with randomx. So far it seems to be solid and functioning.

    * ABOUT XMRig/3.0.0 gcc/7.4.0
    * LIBS libuv/1.18.0 OpenSSL/1.1.1 hwloc/1.11.9
    * CPU AMD Opteron(tm) Processor 6378 (4) x64 AES
    L2:64.0 MB L3:48.0 MB 64C/64T NUMA:8
    * DONATE 1%
    * ASSEMBLY auto:bulldozer
    * POOL #1 donate.v2.xmrig.com:3333 algo rx/loki
    * COMMANDS hashrate, pause, resume

    [2019-08-16 14:25:55.160] speed 10s/60s/15m 7476.9 n/a n/a H/s max 7480.0 H/s
    [2019-08-16 14:26:15.773] accepted (1/0) diff 1000225 (126 ms)
    [2019-08-16 14:26:33.438] new job from donate.v2.xmrig.com:3333 diff 1000225 algo rx/loki height 337874
    [2019-08-16 14:26:55.211] speed 10s/60s/15m 7476.4 7474.9 n/a H/s max 7483.3 H/s
     
    #22
  3. Klee

    Klee Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    1,258
    Likes Received:
    380

    It runs fine on my Xeon boxes but even mining on the old algo with 3.0 crashes after about 4 or five hours on my 3700x.
     
    #23
  4. jims2321

    jims2321 Active Member

    Joined:
    Jul 7, 2013
    Messages:
    180
    Likes Received:
    42
    let me install it on my 3900X and see if I have the same issue.

    Installed it and built the binaries, and hard lock like you experienced. Interesting.

    [2019-08-16 10:14:26.323] ./xmrig1: unsupported non-option argument '80'
    * ABOUT XMRig/3.0.0 gcc/7.4.0
    * LIBS libuv/1.18.0 OpenSSL/1.1.1 hwloc/1.11.9
    * CPU AMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor (1) x64 AES
    L2:6.0 MB L3:64.0 MB 12C/24T NUMA:1
    * DONATE 1%
    * ASSEMBLY auto:ryzen
    * POOL #1 donate.v2.xmrig.com:3333 algo rx/loki
    * COMMANDS hashrate, pause, resume
    [2019-08-16 10:14:26.561] use pool donate.v2.xmrig.com:3333 185.92.222.223
    [2019-08-16 10:14:26.561] new job from donate.v2.xmrig.com:3333 diff 1000225 algo rx/loki height 337896
    [2019-08-16 10:14:26.562] rx init dataset algo rx/loki (24 threads) seed b57d3b678cce6553...
    [2019-08-16 10:14:26.562] cpu use profile rx (24 threads) scratchpad 2048 KB
    [2019-08-16 10:14:26.562] rx #0 allocate 2336 MB (2080+256) for RandomX dataset & cache
    [2019-08-16 10:14:26.711] rx #0 allocate done huge pages 1168/1168 100% +JIT (150 ms)
    [2019-08-16 10:14:26.716] cpu READY threads 24(24) huge pages 24/24 100% memory 49152 KB (155 ms)
    [2019-08-16 10:14:28.469] rx #0 init done (1907 ms)
     
    #24
    Last edited: Aug 16, 2019
  5. jims2321

    jims2321 Active Member

    Joined:
    Jul 7, 2013
    Messages:
    180
    Likes Received:
    42
    okay heard back from the developer after opening a ticket on github. remove one parameter from my execution line (--max-cpu-usage) and lockup issue resolved.


    miner@ryzensvr:~$ ./xmrig1 --algo=rx/loki --donate-level 1 -o donate.v2.xmrig.com:3333 -u 4ADFnuC1kDQGtkncbETsHnTt7qmQFvwjUMn7Awvh3GAZMRuSaGqTo2j9K2wW4qjpMEQCDPzJmhr2cXEKJqUe9uJvBrdeD3o -p dellr815:talino23211@gmail.com -k
    * ABOUT XMRig/3.0.0 gcc/7.4.0
    * LIBS libuv/1.18.0 OpenSSL/1.1.1 hwloc/1.11.9
    * CPU AMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor (1) x64 AES
    L2:6.0 MB L3:64.0 MB 12C/24T NUMA:1
    * DONATE 1%
    * ASSEMBLY auto:ryzen
    * POOL #1 donate.v2.xmrig.com:3333 algo rx/loki
    * COMMANDS hashrate, pause, resume
    [2019-08-16 11:10:42.736] use pool donate.v2.xmrig.com:3333 159.89.38.204
    [2019-08-16 11:10:42.736] new job from donate.v2.xmrig.com:3333 diff 1000225 algo rx/loki height 337928
    [2019-08-16 11:10:42.736] rx init dataset algo rx/loki (24 threads) seed b57d3b678cce6553...
    [2019-08-16 11:10:42.736] rx #0 allocate 2336 MB (2080+256) for RandomX dataset & cache
    [2019-08-16 11:10:42.736] cpu use profile rx (24 threads) scratchpad 2048 KB
    [2019-08-16 11:10:42.887] rx #0 allocate done huge pages 1168/1168 100% +JIT (151 ms)
    [2019-08-16 11:10:42.902] cpu READY threads 24(24) huge pages 24/24 100% memory 49152 KB (166 ms)
    [2019-08-16 11:10:44.623] rx #0 init done (1887 ms)
    [2019-08-16 11:11:18.182] accepted (1/0) diff 1000225 (79 ms)
    [2019-08-16 11:11:42.773] speed 10s/60s/15m 13275.7 n/a n/a H/s max 13276.8 H/s
    [2019-08-16 11:12:42.826] speed 10s/60s/15m 13274.4 13274.5 n/a H/s max 13276.8 H/s
     
    #25
  6. Klee

    Klee Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    1,258
    Likes Received:
    380
    the first time or two I compiled it and had the crash problem, tried the binarys and the same so I have been using the binarys only since then.

    I'm not using the command line to start xmrig, i'm using the config.json .

    I start zmrig without configuring the config.json file and let it configure itself as far as cpu and whatnot, then stop it and exit then configure it with the algo, user, pool and other needed info.

    Code:
    {
        "api": {
            "id": null,
            "worker-id": null
        },
        "http": {
            "enabled": false,
            "host": "127.0.0.1",
            "port": 0,
            "access-token": null,
            "restricted": true
        },
        "autosave": true,
        "background": false,
        "colors": true,
        "randomx": {
            "init": -1,
            "numa": true
        },
        "cpu": {
            "enabled": true,
            "huge-pages": true,
            "hw-aes": null,
            "priority": null,
            "asm": true,
            "cn": [
                0,
                8,
                1,
                9,
                2,
                10,
                3,
                11,
                4,
                12,
                5,
                13,
                6,
                14,
                7,
                15
            ],
            "cn-heavy": [
                0,
                1,
                2,
                3,
                4,
                5,
                6,
                7
            ],
            "cn-lite": [
                0,
                8,
                1,
                9,
                2,
                10,
                3,
                11,
                4,
                12,
                5,
                13,
                6,
                14,
                7,
                15
            ],
            "cn-pico": [
                0,
                8,
                1,
                9,
                2,
                10,
                3,
                11,
                4,
                12,
                5,
                13,
                6,
                14,
                7,
                15
            ],
            "cn/gpu": [
                0,
                8,
                1,
                9,
                2,
                10,
                3,
                11,
                4,
                12,
                5,
                13,
                6,
                14,
                7,
                15
            ],
            "rx": [
                0,
                8,
                1,
                9,
                2,
                10,
                3,
                11,
                4,
                12,
                5,
                13,
                6,
                14,
                7,
                15
            ],
            "rx/wow": [
                0,
                8,
                1,
                9,
                2,
                10,
                3,
                11,
                4,
                12,
                5,
                13,
                6,
                14,
                7,
                15
            ],
            "cn/0": false,
            "cn-lite/0": false
        },
        "donate-level": 1,
        "donate-over-proxy": 1,
        "log-file": null,
        "pools": [
            {
                "algo": "rx",
                "url": "pools.txchange.online:4444",
                "user": "wallet addy",
                "pass": "x",
                "rig-id": null,
                "nicehash": false,
                "keepalive": false,
                "enabled": true,
                "tls": false,
                "tls-fingerprint": null,
                "daemon": false
            }
        ],
        "print-time": 20,
        "retries": 5,
        "retry-pause": 5,
        "syslog": false,
        "user-agent": null,
        "watch": true
    }
     
    #26
  7. jims2321

    jims2321 Active Member

    Joined:
    Jul 7, 2013
    Messages:
    180
    Likes Received:
    42
    How did you get it to generate the config.json file initial. I get the following error when I run xmrig

    miner@ryzensvr:~/xmrig/build$ ./xmrig
    [2019-08-16 15:19:57.748] unable to open "/home/miner/xmrig/build/config.json".
    [2019-08-16 15:19:57.748] No valid configuration found. Exiting.
     
    #27
  8. Klee

    Klee Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    1,258
    Likes Received:
    380

    A basic one is in the /xmrig-3.0/src folder.

    I just copied it to the/build folder then ran xmrig and let it run and error out, it will error out because you need to manually configure the coin to be mined, pool and user info. It configures the threads automatically.

    Here is the config.jason file from the src folder.

    Code:
    {
        "api": {
            "id": null,
            "worker-id": null
        },
        "http": {
            "enabled": false,
            "host": "127.0.0.1",
            "port": 0,
            "access-token": null,
            "restricted": true
        },
        "autosave": true,
        "background": false,
        "colors": true,
        "randomx": {
            "init": -1,
            "numa": true
        },
        "cpu": {
            "enabled": true,
            "huge-pages": true,
            "hw-aes": null,
            "priority": null,
            "asm": true,
            "cn/0": false,
            "cn-lite/0": false
        },
        "donate-level": 5,
        "donate-over-proxy": 1,
        "log-file": null,
        "pools": [
            {
                "algo": null,
                "url": "donate.v2.xmrig.com:3333",
                "user": "YOUR_WALLET_ADDRESS",
                "pass": "x",
                "rig-id": null,
                "nicehash": false,
                "keepalive": false,
                "enabled": true,
                "tls": false,
                "tls-fingerprint": null,
                "daemon": false
            }
        ],
        "print-time": 60,
        "retries": 5,
        "retry-pause": 5,
        "syslog": false,
        "user-agent": null,
        "watch": true
    }
     
    #28
    Last edited: Aug 16, 2019
  9. Klee

    Klee Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    1,258
    Likes Received:
    380
    Well I just turned "Game Boost" off in the bios of my MSI x570 board.

    Game Boost sets all core speed to baseclock plus 450 mhz and turns cool and quiet off according to the manual.

    Base clock is 3.6 Ghz so with Game Boost it runs all core speed at a set 4.05 Ghz, actually its varies from 4.03 to 4.05 ghz.

    I turned it on thinking I would get best performance, I was wrong.

    After I turned Game Boost off and let the cpu do its thing the boosts on some cores is 4.1 ghz and others up to 4.375 ghz and mining Monero now I get ~1000 H/s. And a average of 4.1 on all cores at about 85 watts according to HWmonitor.

    EDIT: After running Xmrig on the old algo all night without issue maybe the issue is with the Game B oost being turned on.....more testing tho. Also changed to mining Loki now to test. Just compiled xmrig 3.0 on ubuntu 18.04.2 and see if that is more stable.
     
    #29
    Last edited: Aug 17, 2019
Similar Threads: Monero Mining
Forum Title Date
Cryptocurrency Mining and Markets AVX512 and Monero mining Jul 15, 2019
Cryptocurrency Mining and Markets 8x NVIDIA Tesla V100 32GB PCIe Monero Mining Speed Jan 5, 2019
Cryptocurrency Mining and Markets NVIDIA Tesla P100 16GB Monero Mining Speed Aug 24, 2018
Cryptocurrency Mining and Markets Vega mining Monero7 with xmr-stak stabiltity? Apr 15, 2018
Cryptocurrency Mining and Markets Large Scale Monero Cryptocurrency Mining Operation using XMRig Jan 24, 2018

Share This Page