EU Intel Server 2U, LGA 2011-3, Xeon E5 V3 / V4 C612, DDR4, SAS3, 10Gbe, 26 x 2,5", R2224WTTYS @600€

Notice: Page may contain affiliate links for which we may earn a small commission through services like Amazon Affiliates or Skimlinks.

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
hmm i just got a couple of Intel Xeon E5 2630L QEYX V3 cpus and two sticks of Samsung M393A2G40DB1-CPb0q ram and cant get the server to post.
I get a warning and psu leds blinking

Compatibility issue ? any ideas ?
 

michathe

Active Member
Feb 25, 2016
128
41
28
36
Did you tried it with one CPU? Or test ist with just one cpu and no Ram if you don´t get anny beep codes you coud have a CPU related problem.

I hade my unit running with E5-2620v3 and E5-2640V4 (Retail Chips though)
 

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
Did you tried it with one CPU? Or test ist with just one cpu and no Ram if you don´t get anny beep codes you coud have a CPU related problem.

I had my unit running with E5-2620v3 and E5-2640V4 (Retail Chips though)

yes, have only two cpus for two systems did try it also without ram and did a bios reset aswell, the psu fans spin a bit and i do get a green warning but after a min or so it stops and psu leds are blinking.Asumed at first i botched the ram/ cpu installation

bummer did really hope those cpus would work
 

SIlviu

Member
May 27, 2016
82
8
8
I ordered the same es processors and I am still waiting for them to arrive and test but the seller did say that this servers work with ES processors...
 

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
well i have two of those servers and each does the same, i kinda counted ES would work

SIlviu please tell us your results once you receive them
 

Sable

Active Horse
Oct 19, 2016
379
108
43
29
Hey,

Seller here, i tested the servers with dual E5-2690v3 ES and had no issues. Be sure to let me know if i can be of assistance.
 

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
did install two of those cpus in one system with two sticks of ram, now im getting a green blinking warn sign

when i turn on power the fans spin for a sec and thats it; might also be a ram issue
 
  • Like
Reactions: Darren Michaels

Sable

Active Horse
Oct 19, 2016
379
108
43
29
It might be a good idea to check the technical manual as to what the error codes mean exactly.
 

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
Cant, it doesnt really power on. When i plug in the cables the psu fans spin for a sec, the system shows a green system led and blue sys id, only bouth psu leds are blinking. When i power up, psu fans spin for a sec and no error codes the system doesnt even POST.
So i assume non working or non compatible cpus.

Kinda wierd tho,although i dont have any experience with Intel systems usually when i have a non compatible cpu in a HP you get the post error. But those are retail never tryed it with ES

will be clear once SIlviu trys them also

cpus i got :
2pcs Intel Xeon E5 2630L V3 ES QEYX 1.8GHz 8Core 16Threads LGA2011 70W Processor | eBay
 
Last edited:

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
what do you mean ? the error codes ? the issue im having is that the board doesnt start at all, when i press the power on the psu fans spin for a bit and thats it. As if no power to the board hence no error codes
 

SIlviu

Member
May 27, 2016
82
8
8
The server starts with no CPU ?
The manual says it should give you error code from BMC if CPU is missing.
 

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
Ok finally menaged to power one of the servers, with errors, need to figure out why the other oesnt


 
Last edited:

Dav

Member
Jan 20, 2016
47
3
8
41
alright i did switch the cpus a bit, it seams one cpu doesnt even boot the server the other is with errors , i will try to find a retail cpu and test it again
 
Last edited:

SIlviu

Member
May 27, 2016
82
8
8
Received mine today, it powers on but will not post, the diagnostic leds show 1101(amber) and 0011(green) this error is not mentioned in the manual...
Tried with one or two CPU`s, one RAM, changing RAM, reseting bios.

EDIT: The system beeps when no memory RAM is installed.
 
Last edited:

Sable

Active Horse
Oct 19, 2016
379
108
43
29
What processor and ram did you use? If you want we can troubleshoot together via Skype to get your server working. How did you receive your server today, it has been months?