10G LACP fails, Ubuntu 18.04, Mellanox ConnectX-2, Quanta LB8/LB4m

Discussion in 'Networking' started by DrEVILish, Mar 14, 2019.

  1. DrEVILish

    DrEVILish New Member

    Joined:
    Oct 3, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello Lovely internet land.

    I'm currently configuring:

    Dell R510, Ubuntu 18.04 with a Mellanox ConnectX-2 (2x SFP+)
    || (SFP+)
    LB8
    || (SFP+)
    LB4m ---[Cat5e]--- WiFi AP ->) (<- Laptop
    | (Cat5e)
    Router

    I have my Internet coming into a port on a LB4m which goes into a Bonded Pair of SFP+ which go into ports 1&2 of the LB8, works perfectly. Can ping and everything through the internet great.

    When I enable LACP and plug both SFP+ cables in the connection fails, unable to ping the internet from the server or server from my laptop. When I unplug either of the SFP+ cables from either end. The link comes back up and can ping the set IP address and access the internet.

    Can anyone see an issue with my setup? This is my first time setting up a LAG with Netplan


    My netplan ->

    network:
    version: 2
    ethernets:
    eno1:
    dhcp4: true
    eno2:
    dhcp4: true
    enp4s0f0:
    dhcp4: true
    enp4s0f1:
    dhcp4: true
    enp7s0:
    dhcp4: false
    enp7s0d1:
    dhcp4: false
    bonds:
    bond0:
    interfaces: [enp7s0, enp7s0d1]
    addresses: [192.168.1.xx/16]
    gateway4: 192.168.1.xx
    nameservers:
    addresses: [192.168.1.xx,8.8.4.4,8.8.8.8]
    parameters:
    mode: 802.3ad
    lacp-rate: fast
    mii-monitor-interval: 100
    mtu: 9000

    LB8 config ->

    !Current Configuration:
    !System Description "Quanta LB8, 1.2.0.18, Linux 2.6.21.7"
    !System Software Version "1.2.0.18"
    !System Up Time "0 days 1 hrs 35 mins 11 secs"
    !Additional Packages FASTPATH QOS
    !Current SNTP Synchronized Time: Not Synchronized
    !

    network protocol none
    network parms 192.168.1.xx 255.255.0.0 192.168.1.xx
    vlan database
    exit
    ip ssh server enable
    configure
    aaa authentication enable "enableList" enable
    line console
    exit
    line telnet
    exit
    line ssh
    exit
    spanning-tree configuration name "08-9E-01-7A-68-FF"
    interface 0/1
    no auto-negotiate
    addport 1/1
    exit
    interface 0/2
    no auto-negotiate
    addport 1/1
    exit
    interface 0/3
    no auto-negotiate
    addport 1/2
    exit
    interface 0/4
    no auto-negotiate
    addport 1/2
    exit
    !
    interface 0/1
    description 'LAG to LB4m'
    exit
    interface 0/2
    description 'LAG to LB4m'
    exit
    interface 0/3
    description 'LAG to SERV'
    exit
    interface 0/4
    description 'LAG to SERV'
    exit
    interface 1/1
    description 'LAG to LB4m'
    exit
    interface 1/2
    description 'LAG to SERV'
    exit
    router rip
    exit
    router ospf
    exit
    exit
     
    #1
Similar Threads: LACP fails
Forum Title Date
Networking Quanta LB4M LACP for Windows 2016 Monday at 3:19 AM
Networking Netgear M4300 LACP / LAGG: Requesting working configs Mar 11, 2019
Networking Fanless 16+ port (smart) managed switch, LACP, VLAN Sep 24, 2017
Networking Gigabit LACP and 10Gb Sep 8, 2017
Networking [Mikrotik CRS226] LACP is killing the CPU Jan 15, 2017

Share This Page