x9scl-f chassis intrusion alarm?

Discussion in 'Processors and Motherboards' started by dswartz, Sep 12, 2012.

  1. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    Running ESXi 5.0 on this motherboard. ESXi insists there is a chassis intrusion alarm. Looking at the motherboard, there is the default jumper across those two pins. I pulled the jumper off, but it made no difference? There is no setting in the BIOS I can find that disables this. It's kinda of a nuisance, since I want to run a health checking system, but this shows as a CRITICAL alarm :) Any help appreciated!
     
    #1
  2. survive

    survive New Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Hi dswartz,

    I ran into this exact problem with my X9SCL+-F. You can fix it by:

    1) Login to IPMI
    2) Go to Server Health -> Sensor Readings
    3) Hit the Clear Chassis Intrusion Button.

    That cleared the error for me.

    -Will
     
    #2
  3. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    Hmmm, my ipmi app doesn't look like yours :( I don't have any "server health" tab/screen. I login and click on "sensors" tab at bottom of screen. Shows me the chassis with a yellow "!" mark. I click on the "clear" button and it says the intrusion alarm is cleared, but esxi still shows it as a warning. Do I need to pull the jumper on the board first?
     
    #3
  4. Patrick

    Patrick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    11,541
    Likes Received:
    4,464
    Do you have a picture? I can't remember off the top of my head if IPMIview 2 has the chassis intrusion reset but if it did that would also be an option.
     
    #4
  5. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    Here you go. Maybe I'm just looking in the wrong place?

    [​IMG]
     
    #5
  6. Patrick

    Patrick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    11,541
    Likes Received:
    4,464
    Ah ha! Did you try the web interface or only IPMIview 2?
     
    #6
  7. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    Only ipmiview. Let me check the web...
     
    #7
  8. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    No difference. Stays red. Do I need to remove the intrusion jumper on the mobo?
     
    #8
  9. survive

    survive New Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Hi dswartz,

    In the pic, you see the "Sensors" window? Hit the "Clear" button.

    -Will
     
    #9
  10. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    Maybe I wasn't clear, sorry. I tried that, no joy. Again, do I need to pull the jumper? Be nice if someone said yea or nay :)
     
    #10
  11. mobilenvidia

    mobilenvidia Moderator

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,761
    Likes Received:
    54
    Looking in the Manual, the picture of the X9SCL-F has no jumper on JL1, so I say remove it.

    None of the X9SCx Mobo's have a jumper as you are supposed to hook it to a microswitch on the chassis ?

    With my switch:
    Case closed = switch down contacts are open (ie same as no jumper)
    Case Open = Switch up, contacts are closed (ie same as Jumper installed)

    Remove jumper, reboot

    Reset BIOS incase of some setting sticking
    Running Latest IPMI FW ? (v1.64 ?)
     
    #11
    Last edited: Sep 21, 2012
  12. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    yeah i'll give that a try.... thx...
     
    #12
  13. dswartz

    dswartz Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    376
    Likes Received:
    28
    bingo, thanks! for some reason my board shipped with a jumper in place. maybe that is normal, but seems stupid to me. anyway, i pulled it with needle-nose pliers, hit the clear button, and all green!
     
    #13
  14. mobilenvidia

    mobilenvidia Moderator

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,761
    Likes Received:
    54
    I'll call the dogs off, false alarm, no intrusion :)
     
    #14
Similar Threads: x9scl-f chassis
Forum Title Date
Processors and Motherboards RAM for Supermicro X9SCL-F Sep 25, 2017
Processors and Motherboards X9SCL-F with E3-1220v2 and 4x4GB memory hangs under one specific load Jan 10, 2017
Processors and Motherboards Supermicro X9SCL-F any good? Jul 26, 2016
Processors and Motherboards Supermicro X9SCL-F hangs on loading option rom Jun 8, 2016
Processors and Motherboards mini-ITX replacement for X9SCL-F Jun 25, 2014

Share This Page