OmniOS rebooting at setup

Discussion in 'Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it' started by GCM, Sep 26, 2016.

  1. GCM

    GCM Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    43
    So as some of you have saw, I received new storage hardware.

    I wanted to play around with Omni & Napp-it, but I'm having tremendous issues even getting Omni installed.

    I was lead to believe my reboot issue was caused by USB3.0 on the board, but I've made sure every single USB3.0 feature/BIOS option is set to ONLY use USB2.0.

    Here is what happens:

    - I boot from my Sandisk USB

    - OmniOS splash screen loads

    - A few lines of text go by, including "mp_startup_common"

    - Finally, warning stack not written to the dump and a reboot follows.
     
    #1
  2. gea

    gea Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    2,261
    Likes Received:
    750
    Can you add infos about your mainboard.

    Boards with USB3 XHCI controller are not yet supported by Illumos based system (driver is on the way). Some boards do not offer additionally older USB 1/2 chipsets. In such a case, you can only install from Sata CD/DVD or you can use my system clone ex via CloneZilla.

    SuperMicro X11 (S1151) is an example for such a behaviour
     
    #2
  3. GCM

    GCM Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    43
    Supermicro X10DRW-iT which is a C612.

    I've tried installing via IPMI & Virtual Media, same issue occurs. I've disabled every form of USB3.0 support in the BIOS.
     
    #3
  4. GCM

    GCM Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    43


    Recorded the IPMI window.
     
    #4
  5. GCM

    GCM Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    43
    Solved!

    It was recommended by someone in the mailing list of OmniOS to reset BIOS to optimized defaults, works perfectly now.
     
    #5
    Patrick likes this.
Similar Threads: OmniOS rebooting
Forum Title Date
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it OmniOS + napp-it rebooting during ZFS scrub Mar 10, 2015
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it intel x540-t2 passthrough to OmniOS 151032 on ESXi 6.7u3 Nov 30, 2019
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it OmniOS (CE) nvdimm Nov 17, 2019
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it Checking complete disks for errors in OmniOS Nov 9, 2019
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it Intel X553 driver for OmniosCE Sep 19, 2019

Share This Page