Help - LSI MegaRAID 2208 in Supermicro 2027TR-H72RF

Discussion in 'RAID Controllers and Host Bus Adapters' started by ewer0012, Oct 21, 2019.

  1. ewer0012

    ewer0012 Member

    Joined:
    Feb 10, 2019
    Messages:
    58
    Likes Received:
    22
    Hello all,

    Not sure if this is the right place to post this, but I thought I'd start here.

    I recently bought a Supermicro 4-node 2u server (2027TR-H72RF) which uses an LSI MegaRAID 2208 controller. I'm attempting to make this a Nutanix or Proxmox cluster, but Nutanix, Proxmox, Ubuntu, and Debian won't see any drives when I boot into them on each of the 4 nodes...

    When I'm POSTing, all of the drives show up fine. If I go into the LSI config it sees the drives, but nothing ever shows up in the OSs I've tried.

    • fdisk -l only shows the USB drive that I was booting from.

    • mdadm doesn't detect any RAID.

    • T_Minus suggested that maybe the drives weren't set to 512, but they were when I checked with sg3 utilities.
    • I've tried updating the firmware of the controller to the latest available from Supermicro.
    All drives show up in every OS I try when I boot up one of my old PCs...

    I'll try anything at this point... I would really like to get this up and running instead of parting it out. (There could be beer & steak money in it for whoever helps me figure it out :D)
     
    #1
  2. awedio

    awedio Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    421
    Likes Received:
    51
    I assume you have cleared the LSI RAID config & just have the drives in passthrough mode?

    In BIOS, Advanced, Storage OpRom, I had to toggle between UEFI & Legacy, one of those did the trick for me, IIRC.
     
    #2
    ewer0012 likes this.
  3. ewer0012

    ewer0012 Member

    Joined:
    Feb 10, 2019
    Messages:
    58
    Likes Received:
    22
    So, the option wasn't there... But you got me digging deeper into the BIOS and there's actually a section in the BIOS for configuring the controller (which wasn't there before I upgraded to the latest firmware for the controller/BIOS) so I didn't see it till now. Buried in about 5 menus deep is a JBOD mode setting in the BIOS which was disabled. Enabling this fixed everything.

    If you PM me your PayPal, I'll shoot over some steak and beer $. :)
     
    #3
    awedio likes this.
  4. awedio

    awedio Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    421
    Likes Received:
    51
    All good.
    No worries on the PayPal.
    We are here to help each other out, lord knows, I've received tons of help from forum members!
     
    #4
  5. ewer0012

    ewer0012 Member

    Joined:
    Feb 10, 2019
    Messages:
    58
    Likes Received:
    22
    Sounds good, thank you again. :D
     
    #5
Similar Threads: Help MegaRAID
Forum Title Date
RAID Controllers and Host Bus Adapters X8DT6-F and second HBA MegaRaid 9240-4i ( CrossFlashing Help needed) Jul 7, 2018
RAID Controllers and Host Bus Adapters Help me benchmark some MegaRAID controllers... Jan 12, 2018
RAID Controllers and Host Bus Adapters Please help me understand this MegaRAID BBU09 stuff Dec 14, 2017
RAID Controllers and Host Bus Adapters Need help with lsi 9261-8i Nov 15, 2019
RAID Controllers and Host Bus Adapters Help with LSI 9201-16e board error Sep 1, 2019

Share This Page