SFP+ DAC showing as 1000base-CX (Aruba S2500, Brocade BR1020)

Discussion in 'Networking' started by Jon Massey, Dec 27, 2017.

  1. Jon Massey

    Jon Massey Active Member

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    340
    Likes Received:
    82
    Finally got my Brocade BR1020 up and running, connected it to my also-recently-acquired Aruba S2500 switch and it's not bringing up the interface. Show interface transceivers correctly reports the DAC vendor and model but for some reason it's showing as 1000BASE-CX.

    Code:
    (ArubaS2500-24P) #show interface transceivers
    
    GE0/1/0
    -------
    Vendor Name                                : 3M
    Vendor Serial Number                       : Y20E270655
    Vendor Part Number                         : 1410-P11-00-2.0
    Aruba Certified                            : NO
    Cable Type                                 : 1000BASE-CX
    Connector Type                             : Copper Pigtail
    Wave Length                                : 1024 nm
    Cable Length                               : 2m
    
    
    GE0/1/1
    -------
    Vendor Name                                : 3M
    Vendor Serial Number                       : Y20E270629
    Vendor Part Number                         : 1410-P11-00-2.0
    Aruba Certified                            : NO
    Cable Type                                 : 1000BASE-CX
    Connector Type                             : Copper Pigtail
    Wave Length                                : 1024 nm
    Cable Length                               : 2m
    
    and as far as the server end of things goes, it shows as NO-CARRIER
    Code:
    # ip link show
    4: enp1s0f2: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state DOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
        link/ether 8c:7c:ff:70:1b:46 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    5: enp1s0f3: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state DOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
        link/ether 8c:7c:ff:70:1b:47 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    
    Is this a symptom of a lack of compatibility with the Brocade card or the switch (or both!)?
     
    #1
Similar Threads: SFP+ showing
Forum Title Date
Networking Very basic question: SFP+ / SFP28 compatibility Tuesday at 5:40 AM
Networking QSFP to SFP+ adapter and Chelsio T580 settings Jan 2, 2020
Networking These look like a good 10G SFP+ card, are they? Nov 24, 2019
Networking QSFP to 4 SFP+ uplink Nov 22, 2019
Networking Help with home 10GbE network (10Gbase-T and SFP+) Nov 19, 2019

Share This Page