Lost and confused...

Discussion in 'Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it' started by StevenDTX, Jan 7, 2019.

  1. StevenDTX

    StevenDTX Active Member

    Joined:
    Aug 17, 2016
    Messages:
    221
    Likes Received:
    74
    I have been through a bit of a journey recently with Napp-It. This was my first go around with ZFS. I ran FreeNAS with an Areca card and 10Gb iSCSI for a couple of years.

    I was lucky to score an Intel Optane 900P a while back when they were on sale on Amazon. I deployed a Napp-IT VM (OmniOS), using the OVA, passed through my SATA HBA, FC HBAs and the Optane. All was great! I was able to create the ZFS pool, create the FC targets, etc. I was using 8Gb FC HBAs and I felt that I was leaving some performance on the table and the 8Gb HBAs were the limiting factor. I confirmed that my using 10Gb iSCSI.

    About that time, the Connect-X3s were dropping in price, so I picked up a few. I have installed one in each of my ESXi compute nodes, and one in my ESXi storage node. I currently have the two ESXi compute nodes directly connected to the storage node. No switch is involved.

    This is where I am confused. All of my ESXi boxes are 6.7. The OmniOS couldn't see the Connect-X3 cards. From what I have read, that is to be expected as the drivers are not included/supported.

    I deployed a Solaris 11.4 VM, installed Napp-IT and configured a new pool. The existing pool would not import as it said the ZFS version was newer or something. No big deal as it didn't have any data on it yet.

    I can see the card in Solaris/Napp-IT, but I have no idea how to configure it so I can present the LUNs to the other ESXi hosts. Also, am I allowed to run Solaris, or will it eventually "expire"?

    [​IMG]


    Any help of what to do next would be greatly appreciated.

    If this wont work, I will just save my pennies for some 16Gb HBAs and switch back to OmniOS. I believe the Emulex 16002 is supported on OmniOS.
     
    #1
  2. gea

    gea Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,966
    Likes Received:
    638
    #2
  3. StevenDTX

    StevenDTX Active Member

    Joined:
    Aug 17, 2016
    Messages:
    221
    Likes Received:
    74
    #3
Similar Threads: Lost confused
Forum Title Date
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it Lost network connectivity May 19, 2017
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it ZFS + OI - Lost iSCSI LU after upgrade of VMWARE May 19, 2012
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it New to napp-itSolaris; somewhat confused Jun 13, 2013
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it Newbie confused with setting up ZFS Oct 19, 2012

Share This Page