Fresh OmniOS 151028 installation hangs on Intel S1200btl

Discussion in 'Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it' started by algato, Jan 22, 2019.

  1. algato

    algato New Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hello,
    I am currently installing OmniOsCE r151028 on an Intel mainboard s1200btl. The installation starts, but after a short time it hangs up, I suspect hardware detection. Before that, I set the motherboard to default settings.

    Do any of you have any idea why the installation is stopping?

    Kind regards
    Alex
     
    #1
  2. gea

    gea Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,997
    Likes Received:
    648
    I would try
    1. another boot media (re-download USB or iso installer) or

    2. install from a CD/DVD drive
    The board is quite old, maybe there are problems booting from USB
     
    #2
  3. algato

    algato New Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I have the verbose mode on. The installer stops at ehci.
     
    #3
  4. gea

    gea Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,997
    Likes Received:
    648
    ahci?
    Then try ide
     
    #4
  5. algato

    algato New Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Gea, thank you very much for the help.
    Here is a screenshot.
     

    Attached Files:

    #5
  6. algato

    algato New Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Im booting from a sata cd-rom, using a usb 1 keyboard. The Mainboard do not have a PS/2 Port.
     
    #6
  7. gea

    gea Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,997
    Likes Received:
    648
  8. algato

    algato New Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I just installed the LTS version r151022 without any problems. Could it be that the developers have removed some older drivers ? With the new version r151028 the installation doesn't work. The installation stops at ehci. The motherboard is reset to default settings, it have installed the latest bios
     
    #8
  9. algato

    algato New Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Gea, when I prepare my NAS to use napp-it, is it better to install the newest version of omniosce r151028 or can I stay with the LTS version r151022 ? It will be a NAS for movies and family photos.
    Thank you very much for all your answers.
    Kind regards
    Alex
     
    #9
    Last edited: Jan 23, 2019
  10. gea

    gea Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,997
    Likes Received:
    648
    LTS is ok but 151028 comes with a lot of new features.
     
    #10
  11. algato

    algato New Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    unfortunately, after the installation of 151028 my computer did not boot anymore. I stay with 151022 LTS.
     
    #11
Similar Threads: Fresh OmniOS
Forum Title Date
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it napp-it omnios active directory connection refresh Feb 13, 2019
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it OmniOS ce fresh install nfs denied and mc didnt install Dec 20, 2017
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it refresh AD users/groups in OmniOS/napp-it? Dec 8, 2015
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it Unable to login in fresh napp-it install on OmniOs Feb 7, 2015
Solaris, Nexenta, OpenIndiana, and napp-it OmniOS fresh install napp-it errors on install Nov 6, 2013

Share This Page