Issues with an ICX6610 don't boot

Notice: Page may contain affiliate links for which we may earn a small commission through services like Amazon Affiliates or Skimlinks.

hi-tech_fr

New Member
Aug 12, 2018
5
0
1
Hi there,

I just recieved an ICX6610, and it dosen't want to boot.
I try to update the image and the boot via tftp, i also try to erase the config; but i'm still block.

Here is what I have via the console cable :
$
ICX Boot Code Version 10.0.00 (grz10000)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = be99
BOOT INFO: verify flash files...
BOOT INFO: load image from primary copy...
platf$
ICX Boot Code Version 10.0.00 (grz10000)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = be99
BOOT INFO: verify flash files...
BOOT INFO: load image from primary copy...
platf$

If anyone has any suggestions I'd greatly appreciate it.
 

mb300sd

Active Member
Aug 1, 2016
204
80
28
34
Try hitting b and stopping at the boot monitor, set up a tftp server and do

Code:
MONITOR> copy tftp flash x.x.x.y FCXSxxxxxx.bin primary
MONITOR> boot system flash primary
 

hi-tech_fr

New Member
Aug 12, 2018
5
0
1
Hi,
I did it and still no result
Monitor>copy tftp flash 128.1.200.201 FCXS08001.bin primary
...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Done
Monitor>show flash
Boot Flash Memory : JS28F512M29EW
Manufacture Code : 89
Device Code : 227e 2223 2201
Code Flash Memory : JS28F512M29EW
Manufacture Code : 89
Device Code : 227e 2223 2201

I also update the boot program without any ameliorations too
Monitor>copy tftp flash 128.1.200.201 grz10000.bin boot
Loading image from Tftp server.................................................................Done
Programming boot flash, please wait..
Erasing....
Writing
Done
 

fohdeesha

Kaini Industries
Nov 20, 2016
2,763
3,126
113
33
fohdeesha.com
According to your first post, the bootloader & OS is passing the checksum test (so the bootloader and flash are intact) but as soon as it starts to load the OS image it bootloops (it should continue on with "platform type = 12") - I'd be worried this is bad CPU or memory, but it's worth trying the newer bootloader and OS image from a clean flash:

download this zip and put the ICX6610 bootloader and OS image on your tftp server http://fohdeesha.com/data/other/08030s.zip

Then hitting B to stop in the bootloader, run the following:
Code:
copy tftp flash 128.1.200.201 grz10100.bin boot
reset
#should reboot with the newer bootloader, hit B again
#now in the newer bootloader:
copy tftp flash 128.1.200.201 FCXR08030s.bin primary
reset
it should hopefully reboot, load the new bootloader, then succesfully load the new OS image
 
Last edited:

fohdeesha

Kaini Industries
Nov 20, 2016
2,763
3,126
113
33
fohdeesha.com
If that doesn't work, move on to the following - if you have another power supply (like a power supply in a different slot), unplug the current PSU and plug in the other PSU, then try booting again. There's a small chance this is a bad PSU, which is only failing under load. When it boots the OS image (where your boot is failing) is when it brings the ASIC online, which greatly increases load on the power supply.

If that still doesn't work, send me the outputs of the following commands (put them on pastebin or similar, or just turn logging on in putty while running all of them, then attach the saved log file here)

Code:
show bootline
show boot-parameter
dir
i2c read 1 0 16
show ether
show save
show alt-diag
show diag
then, if you're not bored yet, reboot the switch, and hit "A" to enter memory test mode. then run "mt 1" without quotes and send those results too
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Tha_14

hi-tech_fr

New Member
Aug 12, 2018
5
0
1
Hello,

thanks for your, I try to update agin the image and the bootloader with your files, then i still loop on boot.
I also change the psu, I also try to remove the battery in the switch and remove and put again the ddr2 module, still same result : no boot.

I attached the log file of what you request.
 

Attachments

fohdeesha

Kaini Industries
Nov 20, 2016
2,763
3,126
113
33
fohdeesha.com
I hate to be the bearer of bad news, but it seems you have a bad ASIC most likely. The CPU, RAM, and flash all check out OK, but your box boot loops as soon as the OS loads and tries to initialize the ASIC. I would contact whoever you bought the switch from and try to return it
 

fohdeesha

Kaini Industries
Nov 20, 2016
2,763
3,126
113
33
fohdeesha.com
one last thing, you can try entering the bootloader then running the following to make it boot in debug mode and see if you get any more useful output, but I would imagine not considering how early yours fails:

Code:
dbg
boot system flash primary
 

hi-tech_fr

New Member
Aug 12, 2018
5
0
1
the debug mode didn't show more information :
$
ICX Boot Code Version 10.1.00 (grz10100)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = 71f1
BOOT INFO: verify flash files...
BOOT INFO: load image from primary copy...
platf$
ICX Boot Code Version 10.1.00 (grz10100)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
***** Interrupted by entering 'b' *****
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = 71f1
BOOT INFO: verify flash files...
Monitor>dbg
sds debug enabled
Monitor>boot system flash primary
...
BOOT IN$
ICX Boot Code Version 10.1.00 (grz10100)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = 71f1
BOOT INFO: verify flash files....
BOOT INFO: debug enabled!!!
BOOT INFO: load image from primary copy...
BOOT IN$
ICX Boot Code Version 10.1.00 (grz10100)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
.
 

Marc_

Always a school day
Jul 22, 2022
67
10
8
Sorry to bring up an old thread but I'm having a similar issue with a 6610 here. Cleaned the flash and reinstalled the boot loader (grz10100)/sys image (FCXR08030u.bin). Once it starts to boot it stops here:

ICX Boot Code Version 10.1.00 (grz10100)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = 71f1
BOOT INFO: verify flash files...
BOOT INFO: load image from primary copy...

platform type = 9
PCIE-1 LTSSM status: 22
PCIE Switch status: 0
..............................
Firmware integrity checksum passed
.......
Starting Main Task .Applying factory defaults..
INFO: startup config data is not available, try to read from backup
INFO: startup config data in the backup area is not available
..CPSS DxCh Version: cpss3.4p1 release

Does not go any further. I've tried some of the above steps too. Stops at the same point in debug mode.

Mem test:
Boot(Mem-Test)>mt 1
1: [20000000] {Incremental}{0}{1}{5}{A}{1,0,0,1}{0,1,1,0}{Random}{Random2}

Monitor>show bootline
!
boot line memory info

** boot_line **
signature: 00000000
resets: 88db
boot_mode: 1c
boot_source: 45
tftp:
mg ip address: 220.68.147.71
mg subnet mask: 146.214.157.21
default-gateway: 163.95.103.117
server address: 48.4.22.181
file_name: FD,pàf)™B_t ÌÌR*[ÊÌC#.’£«–šÖ¬‰Dðƒ,Êc„“xxêï7\;ö!Œ0jµ/-˜œjÜÌÕ5ÔEŠ¤p4_Å‚3

** boot_version **
boot_option: 1404c285
boot:
type: 7c9bcac4
length: 57ef2dd5
checksum: f6e9fae0
version1: f6f66bbc
version2: b4b099b0
version3: dad48f9d
version4: 8be089b3
Label: 2šê‹ê™[2´Nl
âaÞ| \Œl,ƒ¦Û…C-¿â„$Yd/œ ÷
‚¸"ƒÁÊw*8تÉh»¸}òØ+Äd»½Ó&œ9à¼8Š#Þ<
build_time: de7ca05c
from: Œl,ƒ¦Û…C-¿â„$Yd/œ ÷
‚¸"ƒÁÊw*8تÉh»¸}òØ+Äd»½Ó&œ9à¼8Š#Þ<ÌÕU¤f€@B¬c<ÇßœyÖIÍ
hversion: 2d01
monitor:
type: bfe28424
length: 59642f9c
checksum: 20f7ad0b
version1: 82b82283
version2: c113ca77
version3: 2a38d8aa
version4: c91368bb
Label: ¸}òØ+Äd»½Ó&œ9à¼8Š#Þ<ÌÕU¤f€@B¬c<ÇßœyÖIͧ‘Bü$Æ$ñÏæÝåùf,éÅ5ýúØžÆuEïHQkþõÒcŒQ|
build_time: bc388a23
from: Þ<ÌÕU¤f€@B¬c<ÇßœyÖIͧ‘Bü$Æ$ñÏæÝåùf,éÅ5ýúØžÆuEïHQkþõÒcŒQ|ü
hversion: 8107

** application_version **
type: 4042ac63
length: 3cc7df9c
checksum: 79d649cd
version1: a79142fc
version2: 24c624f1
version3: cfe67fdd
version4: e5f91066
Label: ,éÅ5ýúØžÆuEïHQkþõÒcŒQ|ü
build_time: f5d2638c
from: Q|ü
hversion: 63a1

** boot_active_info **
ether: 0064:00e1:0098
active_mp_slot: 27
rw_bp_board_class_val: ad
rw_bp_chassis_type_val: cd
rx16_bp_type: 5
my_slot: cb
reserved: 60
reserved1: ed74d8e5

** monitor_config **
magic_version: 7e989d6b
user boot option: 2ea0af02
save_boot_mode: 901267dc

Monitor>show boot-parameter
!
! plain text version
!
dbg-enabled
!

Monitor>dir
46 [72e5] boot-parameter
10545591 [0000] primary
10545591 [0000] secondary
21091228 bytes 3 File(s)
44433408 bytes free

Monitor>show ether
base-eth-address=cc4e.243c.52e8
eeprom signature=cc4e
eeprom base-eth-address=243c.52e8.0008
eeprom option=1010072
eeprom resets=00
eeprom bp_boot_source=00

onitor>show alt-diag
dm alt-diag flag is set to 0
Monitor>show diag
dm diag flag is set to 0
Monitor>i2c read 1 0 16
0000: ca 95 cc 4e 24 3c 52 e8-00 08 01 01 00 72 00 00 ...N$<R......r..
 

fohdeesha

Kaini Industries
Nov 20, 2016
2,763
3,126
113
33
fohdeesha.com
Sorry to bring up an old thread but I'm having a similar issue with a 6610 here. Cleaned the flash and reinstalled the boot loader (grz10100)/sys image (FCXR08030u.bin). Once it starts to boot it stops here:

ICX Boot Code Version 10.1.00 (grz10100)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = 71f1
BOOT INFO: verify flash files...
BOOT INFO: load image from primary copy...

platform type = 9
PCIE-1 LTSSM status: 22
PCIE Switch status: 0
..............................
Firmware integrity checksum passed
.......
Starting Main Task .Applying factory defaults..
INFO: startup config data is not available, try to read from backup
INFO: startup config data in the backup area is not available
..CPSS DxCh Version: cpss3.4p1 release

Does not go any further. I've tried some of the above steps too. Stops at the same point in debug mode.

Mem test:
Boot(Mem-Test)>mt 1
1: [20000000] {Incremental}{0}{1}{5}{A}{1,0,0,1}{0,1,1,0}{Random}{Random2}

Monitor>show bootline
!
boot line memory info

** boot_line **
signature: 00000000
resets: 88db
boot_mode: 1c
boot_source: 45
tftp:
mg ip address: 220.68.147.71
mg subnet mask: 146.214.157.21
default-gateway: 163.95.103.117
server address: 48.4.22.181
file_name: FD,pàf)™B_t ÌÌR*[ÊÌC#.’£«–šÖ¬‰Dðƒ,Êc„“xxêï7\;ö!Œ0jµ/-˜œjÜÌÕ5ÔEŠ¤p4_Å‚3

** boot_version **
boot_option: 1404c285
boot:
type: 7c9bcac4
length: 57ef2dd5
checksum: f6e9fae0
version1: f6f66bbc
version2: b4b099b0
version3: dad48f9d
version4: 8be089b3
Label: 2šê‹ê™[2´Nl
âaÞ| \Œl,ƒ¦Û…C-¿â„$Yd/œ ÷
‚¸"ƒÁÊw*8تÉh»¸}òØ+Äd»½Ó&œ9à¼8Š#Þ<
build_time: de7ca05c
from: Œl,ƒ¦Û…C-¿â„$Yd/œ ÷
‚¸"ƒÁÊw*8تÉh»¸}òØ+Äd»½Ó&œ9à¼8Š#Þ<ÌÕU¤f€@B¬c<ÇßœyÖIÍ
hversion: 2d01
monitor:
type: bfe28424
length: 59642f9c
checksum: 20f7ad0b
version1: 82b82283
version2: c113ca77
version3: 2a38d8aa
version4: c91368bb
Label: ¸}òØ+Äd»½Ó&œ9à¼8Š#Þ<ÌÕU¤f€@B¬c<ÇßœyÖIͧ‘Bü$Æ$ñÏæÝåùf,éÅ5ýúØžÆuEïHQkþõÒcŒQ|
build_time: bc388a23
from: Þ<ÌÕU¤f€@B¬c<ÇßœyÖIͧ‘Bü$Æ$ñÏæÝåùf,éÅ5ýúØžÆuEïHQkþõÒcŒQ|ü
hversion: 8107

** application_version **
type: 4042ac63
length: 3cc7df9c
checksum: 79d649cd
version1: a79142fc
version2: 24c624f1
version3: cfe67fdd
version4: e5f91066
Label: ,éÅ5ýúØžÆuEïHQkþõÒcŒQ|ü
build_time: f5d2638c
from: Q|ü
hversion: 63a1

** boot_active_info **
ether: 0064:00e1:0098
active_mp_slot: 27
rw_bp_board_class_val: ad
rw_bp_chassis_type_val: cd
rx16_bp_type: 5
my_slot: cb
reserved: 60
reserved1: ed74d8e5

** monitor_config **
magic_version: 7e989d6b
user boot option: 2ea0af02
save_boot_mode: 901267dc

Monitor>show boot-parameter
!
! plain text version
!
dbg-enabled
!

Monitor>dir
46 [72e5] boot-parameter
10545591 [0000] primary
10545591 [0000] secondary
21091228 bytes 3 File(s)
44433408 bytes free

Monitor>show ether
base-eth-address=cc4e.243c.52e8
eeprom signature=cc4e
eeprom base-eth-address=243c.52e8.0008
eeprom option=1010072
eeprom resets=00
eeprom bp_boot_source=00

onitor>show alt-diag
dm alt-diag flag is set to 0
Monitor>show diag
dm diag flag is set to 0
Monitor>i2c read 1 0 16
0000: ca 95 cc 4e 24 3c 52 e8-00 08 01 01 00 72 00 00 ...N$<R......r..
How long did you wait? It's normal for a healthy 6610 to pause at that stage of boot for 5 or maybe even 10 minutes. if you haven't I would boot it up and wait a while
 
  • Like
Reactions: Marc_

Marc_

Always a school day
Jul 22, 2022
67
10
8
How long did you wait? It's normal for a healthy 6610 to pause at that stage of boot for 5 or maybe even 10 minutes. if you haven't I would boot it up and wait a while
Left it for about 20 mins and it still stuck there. I'll fire it back up this morning and leave it as long as I can. It's a strange one as I've never had an issue with these.
 

Marc_

Always a school day
Jul 22, 2022
67
10
8
FInally got back around to this one and it would appear that where it pauses is right before you normally get this message in the cli:

Pre Parsing Config Data ...



Parsing Config Data ...

I'm thinking it has something to do with this:
INFO: startup config data is not available, try to read from backup
INFO: startup config data in the backup area is not available

At the moment I'm at a loss. Not sure what could be causing this other than maybe a corrupt flash so I think it may be scrap :(
 

landerslanding

New Member
Jul 19, 2023
2
0
1
Is this a bricked 6610? Can't seem to enter boot monitor. Any way to flash to firmware?

ICX Boot Code Version 7.3.02 (grz07302)
Enter 'a' to stop at memory test
Enter 'b' to stop at boot monitor
BOOT INFO: load monitor from boot flash, cksum = 1fef
BOOT INFO: verify flash files..
BOOT INFO: load image from primary copy
File not found, 'primary'
BOOT INFO: load image from secondary copy
File not found, 'secondary'
 

Griffon551

New Member
Nov 13, 2023
12
0
1
Anyone able to help with this?

Monitor>boot system flash primary
...

BOOT INFO: debug enabled!!!
platform type = 12
PCIE-1 LTSSM status: 22
PCIE Switch status: 0
..............................
Firmware integrity checksum passed
.......
Process [1] stopped by sds monitor.
$
 

fohdeesha

Kaini Industries
Nov 20, 2016
2,763
3,126
113
33
fohdeesha.com
Anyone able to help with this?

Monitor>boot system flash primary
...

BOOT INFO: debug enabled!!!
platform type = 12
PCIE-1 LTSSM status: 22
PCIE Switch status: 0
..............................
Firmware integrity checksum passed
.......
Process [1] stopped by sds monitor.
$
you need to disable debug mode, get into the bootloader and I think it's like "set xxx" or smething, just type set then a space then hit question mark a few times for possible options. it might just be "set debug" to toggle it back off, cant remember
 

Griffon551

New Member
Nov 13, 2023
12
0
1
you need to disable debug mode, get into the bootloader and I think it's like "set xxx" or smething, just type set then a space then hit question mark a few times for possible options. it might just be "set debug" to toggle it back off, cant remember
1700203598998.png