The Dell PowerEdge C6220 Thread

sevlor

New Member
Aug 2, 2019
5
0
1
Did the either the C6220 or C6220 II come with onboard 10Gbe, because the nodes that I have, ESXi shows 4x 10Gbe NICs, (2 onboard, and 2 from the Mezz), I have confirmed this by booting up with Kali linux, and running ethtool, and hooking two nodes together (Don't have a 10GBE copper switch), and running iperf.

Kali shows that the onboard NICs are Intel x540-AT2

I can't seem to find any good information on what I actually have here.

Edit:

I ended up just searching everything I could find, and noticed that I had a newer bios listed than what is listed on Dell's site for either the 6220 or the II, so I searched looking for bios version 3.5.3 in relation to thse things, and it turns out that the nodes that I have in my system are C8220 nodes and look identical to this: CNW04 Dell Motherboards Server

Two heat sinks on the I/O end, one is for the X540-AT2 NICs JLx540at2 is the exact chip, and the other I would assume is the chipset.


I'm still a bit confused on this whole chassis as it seems to have the official dell sticker on the top saying DCS 6220 II, but as I said in my previous comment, the Service Tag comes back as 6220 non-II, and all 4 service tags for the nodes come back as 6220 non-II.

So, based on that information as from my research I can't find any 6220 systems that came with onboard 10GBE with the x540 chipset, and that only being availble as on option on the 8220 I have pulled the spec sheet for the 8220 https://i.dell.com/sites/csdocument...s_Documents/en/PowerEdge_C8220_Spec_Sheet.pdf Would you all concur that I may be able to run the v2 CPUS? I have one on it's way to test.
 
Last edited:

IntahnetMonster

New Member
Jul 9, 2020
1
0
1
Does anyone know if the chassis for the original C6220 nodes, and the C6220-II is the same? or does it have some differences?
 

sevlor

New Member
Aug 2, 2019
5
0
1
Did the either the C6220 or C6220 II come with onboard 10Gbe, because the nodes that I have, ESXi shows 4x 10Gbe NICs, (2 onboard, and 2 from the Mezz), I have confirmed this by booting up with Kali linux, and running ethtool, and hooking two nodes together (Don't have a 10GBE copper switch), and running iperf.

Kali shows that the onboard NICs are Intel x540-AT2

I can't seem to find any good information on what I actually have here.

Edit:

I ended up just searching everything I could find, and noticed that I had a newer bios listed than what is listed on Dell's site for either the 6220 or the II, so I searched looking for bios version 3.5.3 in relation to thse things, and it turns out that the nodes that I have in my system are C8220 nodes and look identical to this: CNW04 Dell Motherboards Server

Two heat sinks on the I/O end, one is for the X540-AT2 NICs JLx540at2 is the exact chip, and the other I would assume is the chipset.


I'm still a bit confused on this whole chassis as it seems to have the official dell sticker on the top saying DCS 6220 II, but as I said in my previous comment, the Service Tag comes back as 6220 non-II, and all 4 service tags for the nodes come back as 6220 non-II.

So, based on that information as from my research I can't find any 6220 systems that came with onboard 10GBE with the x540 chipset, and that only being availble as on option on the 8220 I have pulled the spec sheet for the 8220 https://i.dell.com/sites/csdocument...s_Documents/en/PowerEdge_C8220_Spec_Sheet.pdf Would you all concur that I may be able to run the v2 CPUS? I have one on it's way to test.
So I finally got an E5-2630v2 CPU in and put it in one of the 4 nodes, and It booted up no problems with that CPU.

I also spoke with the person I bought this from, and he said that he got it off ebay, and the original posting said these were old systems from DropBox.

I still find it strange that all the Service tags says 6220 (Non II) but I am unable to pull the orignal specs on Dells site for the service tags, the sticker on the chassis says C6220 II, the bios slash screen and bios all says for each node 6220 II but all the nodes had e5-2620 SandyBridge CPUs, but have onboard 10GBe copper NICs, and a bios version of 3.5.3 and the only thing I can find with that configuration is an 8220 node motherboard which has compatibility with both Sandy and Ivy bridge CPUS. I'm guessing the nodes were either flashed to show 6220 II, or do they pick that up from the chassis backplane?

I'm so confused on this chassis but happy that I got exactly what I was looking for, for $500 fully populated, just gotta upgrade all the CPUs now to Ivy Bridge.