RESOLVED: LSI 2008 flash update gone horribly wrong

Discussion in 'RAID Controllers and Host Bus Adapters' started by whitey, Sep 11, 2018.

  1. whitey

    whitey Moderator

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    2,735
    Likes Received:
    848
    Feeling silly here, must be rusty, have not done one of these in quite some time. Hitting a wall on my X8SI6-F mobo that has an integrated LSI 2008 B2 chipset. Was at v19, was trying to simply go to 20.0.0.7.

    Tried this:
    sas2flsh -list (docuemented sas addy)
    sas2flsh -o -e 6
    sas2flsh -o -f 2118it.bin

    Running into various errors no matter what I try such as 'ERROR: Failed to Upload Image! Firmare Image Validation Failed' and 'failed to validate mfg page 2'...feel like I have re-read all my notes/blogs. Tried P7 FW, -o -e 7 wipe, have not rebooted due to thinking I will roast my HBA.

    Any assist from here. I think I have P7/P19/P20 code avail on my freedos flash stick, probably flashed a hundred of these over the years hence feeling like a silly guy now.

    Any assist is greatly appreciated...I must be losing my IT juju/mojo.

    TIA, whitey
     
    #1
  2. whitey

    whitey Moderator

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    2,735
    Likes Received:
    848
    So at this point I have wiped using -o -e 7 options and re-tried P20 20.00.04.00 and 20.00.07.00 and they both yield this:

    2008-woes.jpg What to do ohh what to do? :-(

    Wonder if trying flash to Dell 6Gbps FW, then v7, then v20 is the trick or if that is asking for trouble, my notes show that is for a H310 and never hit this w/ a normal LSI 2008 HBA but hell I could be wrong.
     
    #2
  3. nthu9280

    nthu9280 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    1,388
    Likes Received:
    335
    Reboot should not affect the card. Sometimes I had issues with too old P5/P7 but P14 was successful.

    You may need to try the SMC's version. I don't think you want to flash Dell 6gbps FW on SM onboard controller. They only go upto 20.04 though. I think they include the SMC's SBR file.

    ftp://ftp.supermicro.com/driver/SAS/LSI/2008/
     
    #3
    Last edited: Sep 11, 2018
    whitey likes this.
  4. whitey

    whitey Moderator

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    2,735
    Likes Received:
    848
    NM all, issues seemed to be caused by me having two ctrl's in, one onboard LSI 2008 and a Dell Perc H310 and me flipping -c 0 or 1 arnd.

    All good now and both updated to 20.00.07.00

    Sniff, it's a beautiful thing :-D

    2008-IT-mode-20.00.07.00-success.jpg
     
    #4
    Last edited: Sep 11, 2018
    Stefan75 and Tha_14 like this.
Similar Threads: RESOLVED 2008
Forum Title Date
RAID Controllers and Host Bus Adapters Gigabyte GA-7PESH onboard LSI SAS2008 not detected? Mar 22, 2019
RAID Controllers and Host Bus Adapters New problem...m1015 crossflashed to sas2008 Jan 8, 2019
RAID Controllers and Host Bus Adapters LSI SAS2008 and RHEL 8 Nov 19, 2018
RAID Controllers and Host Bus Adapters LSI SAS2008 Performance - GA-7PESH2 - RAID10 Oct 16, 2018
RAID Controllers and Host Bus Adapters SAS2008 - LSI 9211-I8 Jul 2, 2017

Share This Page