OmniOS 151026: Locale issues

AveryFreeman

ESXi + ( ILLUMOS / ZFS ) = HAPPY
Mar 17, 2017
165
19
18
39
Near Seattle
averyfreeman.com
Hey,

so I'm running OmniOS CE 151026 + Napp-It 18.01b which I deployed via OVA (image from Jan 2018 and subsequently updated manually).

I set the language in Napp-It to be my locality, en-US and set the TZ to PDT (America/Los_Angeles)

I was just doing some work in the terminal, trying to get ntp sync to work for domain membership (which works fine) but I noticed when I ran date, the names were in Spanish:

Code:
 # date
31 de agosto de 2018, 05:01:56 p. m. PDT
So I wrote all the changes I thought I should in the /root .profile file and ran bash, and the date command is STILL in Spanish.

Here's all the locale flags in .profile:

Code:
# cat .profile

export LANG=en_US.UTF-8
export LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
export LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
export LC_TIME="en_US.UTF-8"
export LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
export LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
export LC_MESSAGES=en_US.UTF-8
export LC_ALL=en_US.UTF-8

# bash
# date
31 de agosto de 2018, 05:07:12 p. m. PDT
Does anyone know what I have to change to get messages in English?

Thanks!
 

AveryFreeman

ESXi + ( ILLUMOS / ZFS ) = HAPPY
Mar 17, 2017
165
19
18
39
Near Seattle
averyfreeman.com
Ahh ....

I had to log all the way out and then log back in. Usually just invoking 'bash' will re-load all the .profile + .bashrc files and produces changes in ENV. Apparently not for Solarish OS!

Now that I logged all the way out and then back in, I see date in English now:

Code:
# date
August 31, 2018 at 05:24:50 PM PDT