IPMI Viewer KVM Console Color issue

Discussion in 'Processors and Motherboards' started by Jiaxinxi, Jan 17, 2020.

  1. Jiaxinxi

    Jiaxinxi New Member

    Joined:
    Aug 23, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    10
    I am using IPMI Viewer 20 to connect to SuperMicro X9DRi-F motherboard.

    Everything works great except the color of the kvm console is distorted. Everything seems tainted with green.

    As you can see from the attached screenshot.

    How can I address this issue?

    Thanks
     

    Attached Files:

    #1
  2. AveryFreeman

    AveryFreeman ESXi + ( ILLUMOS / ZFS ) = HAPPY

    Joined:
    Mar 17, 2017
    Messages:
    155
    Likes Received:
    19
    Did you ever get this resolved? My server just started doing it too - X9SCL-F.
     
    #2
  3. Jiaxinxi

    Jiaxinxi New Member

    Joined:
    Aug 23, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    10
    No, I still have this issue.
     
    #3
  4. AveryFreeman

    AveryFreeman ESXi + ( ILLUMOS / ZFS ) = HAPPY

    Joined:
    Mar 17, 2017
    Messages:
    155
    Likes Received:
    19
    Sorry to hear that!

    After I responded to your thread, I noticed I wasn't having the same issue on a Windows VM I use as a desktop w/ GPU passthrough. I am only having issues with my Thinkpad running Ubuntu 20.04.

    Maybe you could try another machine or another version of IPMIView to see if that's the issue(?)

    Here's what my Ubuntu IPMIView looks like: upload_2020-2-7_19-37-8.png

    I will try a different version of IPMIView just to see if that's the issue.

    Edit: I found a link to the successor of the old Supermicro FTP site: www.supermicro.com - /wftp/

    IPMIView folder is here: www.supermicro.com - /wftp/utility/IPMIView/

    Edit edit: Went from 2.16 to 2.17 and didn't get any better :(
     
    #4
    Last edited: Feb 7, 2020
    Germini00 and Jiaxinxi like this.
  5. Germini00

    Germini00 New Member

    Joined:
    Feb 10, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I am having the same issue with a Supermicro X9SCM-F since very short time I own it, first when trying to use webserver to use KVM didn't work didn't connect and I had security alerts which I couldn't bypass even after whitelisting the IP in java settings. I downloaded IPMI View 2.17 and worked but having the same color issues as OP. I upgraded IPMI/BMC to Firmware Revision : 03.52 before It was 1.86. Now I can use browser KVM and all working fine BUT IPMI View 2.17 has the same color issues. Tried IPMI View 2.16 same color issues.

    I realized that when using in browser KVM it was using "JAVA iKVM Viewer v1.69.21" and using IPMI View it was using "JAVA iKVM Viewer v1.69.20".

    So the question is how to change the IPMI View to use JAVA iKVM Viewer v1.69.21 instead of v1.69.20. When analyzing "launch.jnlp" file it uses iKVM__V1.69.21.0x0.jar but I couldn't download it when trying http://IP/iKVM__V1.69.21.0x0.jar I get 404 error

    I think getting this file and replacing it in IPMI View folder would make it work fine. Maybe someone could help on this
     
    #5
  6. Jiaxinxi

    Jiaxinxi New Member

    Joined:
    Aug 23, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    10
    Thanks for your information!
     
    #6
Similar Threads: IPMI Viewer
Forum Title Date
Processors and Motherboards Discrete GPU deactivates IPMI iKVM at boot (when cable is plugged) Yesterday at 4:39 AM
Processors and Motherboards X9DRD-7LN4F-JBOD - can power on from IPMI but not power button Friday at 12:07 PM
Processors and Motherboards EPYCD8-2T: two questions about Linux and IPMI Jan 27, 2020
Processors and Motherboards Supermicro H11DSi rev.1 - update Bios via IPMI Jan 25, 2020
Processors and Motherboards [question] asus x99ws/ipmi and Ram memory Jan 25, 2020

Share This Page